TR81, TR82 ve TR83 Bölgelerinde mesleki eğitim alan öğrencilere yönelik Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından bu yıl 4üncüsü düzenlenen Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu Programında yarışacak takımlar belli oldu. Programa bu yıl 10 ilden meslek lisesi öğrencilerinin yer aldığı toplam 22 takım katılacak.

Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu 2022 Yılı Programında Yarışacak Takımlar BelirlendiYarışma Programına bu yıl Kastamonu, Çankırı, Sinop, Zonguldak, Karabük, Bartın, Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat İlleri Dahil Oldu

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ve 10 ilin İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenen “Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu" Programının 21 Ekim 2022 tarihinde ilan edilen başvuru süreci tamamlanarak yarışmaya hak kazanan takımlar belli oldu. Bölge İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bölgelerdeki ilgili Kalkınma Ajanslarının oluşturduğu ortak komisyon tarafından 01-07 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılan değerlendirme sonucunda TR82 Bölgesi illeri olan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri, TR81 Bölgesi Zonguldak, Karabük ve Bartın illeri ile TR83 Bölgesi illeri Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinden meslek lisesi öğrencilerinin oluşturduğu toplam 22 takım yarışmaya katılmaya hak kazandı.

Programda 22 Takım Yarışacak

KUZKA, BAKKA ve OKA tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Vocathlon: Mesleki Girişim Maratonu Programı başlangıçta Kastamonu’da, daha sonra TR82 Bölgesi illeri olan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinin tümünde yapılmıştı. Geçtiğimiz yıl TR82 ve TR81 Bölgesindeki toplamda 6 ili kapsayacak şekilde gerçekleştirilen program, bu yıl TR83 Bölgesi illeri olan Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat'ı da içine alacak şekilde genişletildi. TR81 ve TR82 Bölgesi illerinden 18takım, TR83 Bölgesi illerinden ise mesleki eğitim veren orta öğretim kurumu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan 4 takım olmak üzere toplam 22 takım, 21 - 24 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi eğitimlere ardından 25-28 Kasım 2022 tarihlerinde ise gerçekleştirilecek yarışma programına katılacak.

Yapılan değerlendirme sonucunda 10 farklı ilden programa katılım hakkı elde eden takımların listesi ekli dosyada yer almaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.